Ízek, ízesítések

A shiazo két formában kapható. Van a natúr, száraz 100g-os doboz. Ennek fekete – zöldes doboztetője van. Ehhez kell még vásárolnunk dohányízesítőt. A másik forma a már gyárilag, PIM (Magas nyomással kezelt) technológiával előre ízesített, ízesítővel ellátott. Ezeknek a dobozfedőn jól látható, milyen ízről is van szó.

A PIM, azaz magas nyomással kezelő technológia lényege nem más, minthogy magát a dohány ízesítőt a shiazo ásvány belsőbb, mélyebb pórusaiba is bejuttat. Így nagyobb mennyiséget tud a shiazo kő elnyelni. Ha többet nyel el, akkor hosszabb ideig tudunk vele vízipipázni, tovább tart 1 tömés vele. A technológia nem feltétlenül szükséges. Amikor valaki házilag otthon újraízesíti, akkor elég a normális légnyomás is. A shiazo különleges ásványa kellőképpen beszívja a dohány ízesítő melaszát, így garantált a kellő élmény és íz, aroma így is! A PIM csupán a gyári shiazo ízeknél jelent egy kis pluszt.

Natúr shiazo

Az alap shiazo. Semmi melasz, semmi aroma. Csak a kezelt és tisztított shiazo ásvány. 100g-os dobozban picit több van, mint az ízesítettekben, mivel ott a melasz tömegét is belemérik. Így picit többet kapunk, bár kell még hozzá vásárolnunk ízesítőt. A kövek színe itt szép fehér, enyhén szürkés – sárgás. Erre önthetjük az Elements vagy Bisan dohány ízesítőket, 25-30ml-t, tehát a palackok negyedét – harmadát.

Ízesített, aromás shiazo

A aromás melasszal kapható Shiazo kavicsok színe zöldes – sárgás, pár darab sötétesebb színű, ez alapba ilyen. Az ásvány a melasz hatására sötétebb színt vesz fel, így lesz fehéres amikor kiszárad. Az eredeti ízek között régi nagy kedvencek épp úgy szerepelnek, mint az újabb, fiatalabb generációnak szánt koktélos merész ízek.

A leginkább népszerű aromák alapkövetelményként megtalálhatóak az íz kínálatban. Ilyenek a gyümölcsös ízek.

Gyümölcsös ízek

Áfonya, Banán, Citrom, Cseresznye, Dragonfruit, Eper, Grépfrút, Guava,Görögdinnye, Kétalma, Kóksz, Lime, Málna, Mandarin, Mangó, Maracuja,  Narancs, Őszibarack, Sárgadinnye, Szőlő, Waldmeister, Zöldalma

Koktélos ízek

Caipirinha, Caribbean Dream, Mad Dog, ŐPina Colada, Sex On the Beach

Egyéb

Csokoládé, Energiaital, Kapucsínó, Menta, Natúr, Rózsa, Whisky