Shiazo ásvány

Shiazo használata

A Shiazo használata szinte gyerekjáték! Nem kell semmi különleges képesség vagy különleges kiegészítő. Amire kényelmi szempontból szükségünk lesz, azt tartalmazza a Shiazo doboza. Ez pedig egy kis műanyag kanál, amivel a shiazo ásványt könnyen a kerámiába tölthetjük.

Tölthetjük, ugyan is tömni a dohányt kell. A dohány tömésénél ügyelni kell, hogy ne legyen túl tömör, de túlságosan laza se a tömés, amikor a vízipipa használatát nézzük. Ezzel szemben a shiazo termékének a használat során csak arra kell figyelnünk, hogy ne legyen púpos a kerámiában a shiazo mennyisége.

Shiazo használata, tömése – töltése részletesen:

  1. Dobozt körkörös mozdulatokkal felrázzuk, hogy a melasz egyenletesen legyen a shiazo kavicsokon.
  2. Letekerjük a fedelet és a műanyag kanállal könnyedén tudunk kiszedni a shiazból anélkül, hogy összemaszatolnánk magunkat.
  3. A végén visszazárjuk a dobozt, így megőrizvén az erős ízt és a melasz mennyiségét, hogy minél többször újra tudjunk tömni az adott ízből és kihasználhassuk az újrahasznosíthatóságát.

 

Tanácsok a Shiazo ásvány töméséhez:

 

Shiazo újraízesítése

A Shiazo újraízesítésénél a következő lépéseket kell megcsinálnunk:

 

Natúr Shiazo ízesítése

A 100g-os száraz, úgynevezett natúr Shiazo ízesítése igen egyszerű. Mindössze fogunk egy Elements vagy Bisan dohány ízesítőt és a tubus negyedét, illetve kicsit több mint negyedét (maximum harmadát) és beleöntjük a shiazo dobozába, a száraz kavicsokra. Ezután körkörös mozdulatokkal forgatjuk. Ne rázzuk, hanem csak forgassuk, hogy az ízesítő körbe – körbe folyjon, így egyenletesen eloszlatva könnyebben szívják be a shiazo kavicsok. Miután ráöntöttük, időnként ismételjük meg a körkörös forgatását. 1-2 óra múlva már használhatjuk is, mehet a kerámiába és rá a szén!

Exit mobile version